Jobba hos oss

Flexator AB ingår i Nordic Modular Group som ägs av Nalka Invest AB. Flexator AB är sedan år 1956 en av Sveriges marknadsledande tillverkare av modulbyggda verksamhetslokaler. Skolor, förskolor, kontor, hotell, vård- och gruppboende är en del av produktutbudet.  

 

Forsknings- och utvecklingsingenjör

 

Tjänsten som forsknings- och utvecklingsingenjör är en strategisk satsning för framtiden och du kommer arbeta med att utveckla kunskap och förbättra verksamheten utifrån företagets tekniska plattform. I tjänsten ingår forskarstudier till 80% inom företagsforskarskolan ProWOOD+.
Flexator är ett industriföretag som bygger skolor, kontor, boenden och bodar med kunder inom både den privata och offentliga marknaden. Flexators strategi är att ta den traditionella byggprocessen och anpassa den till ett industriellt flöde och har producerat byggnader med modulteknik i över ett halvt sekel. Genom att erbjuda färdiga lösningar där projekteringskostnaderna hålls på en låg nivå, samtidigt som tillverkning kan ske på ett standardiserat och effektivt sätt, kan kostnadsbesparingar uppnås och ökat värde för kunden erbjudas.
Är du driven, nyfiken och analytiskt i ditt sätt att vara och vill arbeta med forskning och utveckling inom industriell byggande kan detta vara något för dig.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med att utveckla kunskap och metoder för plattformsbaserat industriellt byggande och vara forskarstuderande vid Tekniska högskolan i Jönköping (JTH) inom företagsforskarskolan ProWOOD+. Det preliminära målet för ditt arbete är att utveckla strategier/metoder tillsammans med praktiska tillämpningar i Flexators verksamhet för utformning av plattformar för industriellt byggande av verksamhetslokaler. En teknisk plattform ska ge stöd för att skapa kundunika lösningar vad gäller funktion men aspekter som berör marknad, projektering inköp och produktion måste beaktas för att uppnå effektivitet sett över hela verksamheten.
Du ska främst ägna dig åt din forskarutbildning där målet ovan är i fokus för din forskning. Du ges även möjlighet att arbeta med andra projekt inom företaget. Sådant arbete kommer inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

Kvalifikationer
Du är civilingenjör/master byggnadsteknik, maskinteknik, produktutveckling, industriell produktion eller motsvarande. Du har tidigare kunskap inom byggnadsteknik, husbyggnation och/eller installationsteknik.
Meriterande är praktisk erfarenhet inom husbyggnation samt kunskaper inom industriellt byggande, lean produktion och/eller produktplattformar.
Vi söker dig som är driven, nyfiken och analytisk till din natur. Du har en förmåga att konkretisera visioner och idéer i praktiskt genomförbara arbetssätt och metoder. Du är systematisk i ditt arbetssätt och stimuleras av att samarbeta så väl som att ta stort eget ansvar och driva arbetsuppgifter i mål. Du har en god kommunikationsförmåga och kan formulera dig såväl muntligt som skriftligt i svenska och engelska.

Ämne och Behörighet
Ämne för antagning: Maskinkonstruktion vid Tekniska högskolan i Jönköping
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:
• avlagt en examen på avancerad nivå,
• fullgjort kursfordringar om minst 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller
• på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Utöver denna miniminivå gäller särskilda förkunskapskrav för ämnet, vilka vid JTH motsvarar fordringar för magisterexamen, masterexamen eller civilingenjörs¬examen med anknytning till aktuellt ämne.

Villkor
Anställning: Flexator AB
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Lönesättning: Individuellt lönesättning 
Placeringsort: Fördelad arbetstid mellan Flexator i Anneberg och JTH i Jönköping
Kollektivavtal: Tillämpas 
Start: 6 december 2017, eller enligt överenskommelse.

Mer information
Flexator: flexator.se
Forskarskolan ProWOOD+: prowood.se
Forskarutbildning JTH: ju.se/forskning/forskarutbildning/forskarskolan-industriell-produktframtagning.html

Ansökan
Ansökan ska innehållande personligt brev, CV, examensbevis, styrkt meritförteckning samt referenser. Sista ansökningsdag 2017-10-15.
Ansökningarna kommer hanteras löpande varpå tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag.
Ansökan görs via: https://ju.mynetworkglobal.com/se/what:login/jobID:165923/type:job/where:4/apply:1/

Välkommen med din ansökan!

 

Om forskarskolan ProWOOD+
Forskarskolan ProWOOD+ drivs av Jönköping University (JU) i samarbete med Linnéuniversitetet (Lnu) och Träcentrum i Nässjö, med stöd från KK-stiftelsen och deltagande företag. Forskarskolans inriktning är Industriell produkt-framtagning för en proaktiv träindustri. Baserat på identifierade behov i träindustrin kombineras kunskap om industriell produktframtagning med kunskap om de förutsättningar trämaterialet ger. Fokus är i huvudsak på trämanufaktur, dvs. den del av träindustrin som adderar värde till sågat material där kvalitet på inkommande material är en faktor som beaktas.

 


VVS- projektör

 

I rollen som VVS-projektör ingår konstruktionsarbete och projektering av Ventilationssystem och VS-installationer i Revit. Du kommer att medverka i tidiga skeden med kalkylering av anbud för totalentreprenader. I det löpande arbetet ingår även avrop av projektköpt material samt att bistå produktionsenheten och montageplatserna med teknisk support.

Tjänsten ingår i teknikavdelningen inom teknikområdet VVS, gruppen består av ca 5 personer som jobbar tillsammans.

Är du intresserad?
Tjänsten kommer att tillsättas omgående, så tveka inte att skicka din intresseanmälan märkt “VVS-projektör” till klas.scherden@flexator.se. Frågor besvaras av Klas Scherden 0380-55 07 12. Ansökan sänds till HR konsult pia.andersson@flexator.se 

Om jobbet
Region: Småland
Ort: Anneberg
Arbetstid/Varaktighet: Heltid/tillsvidare
Personalansvar: Nej
Kontaktpersoner: Klas Scherden 0380-55 07 12
Ansökan: pia.andersson@flexator.se 


 

Projekteringssamordnare/Byggprojektör

 

Tillträdande Projekteringssamordnare/byggprojektör kommer arbeta på bolagets teknikavdelning inom teknikområde bygg, en grupp bestående av 5 personer.
Tjänsten består dels i att projektera fram byggritningar för tillverkning i fabrik samt underlag för montageplats, ett arbete som utförs i 3D-CAD och BIM.

I tjänsten ingår även att samordna projekteringsarbetets samtliga teknikområden Bygg, El och VVS, för att säkerställa projektets tidplan och kravställningar. Detta sker i nära samarbete med Projektchefen i projektet. 

I rollen ingår även att arbeta fram underlag för inköp, bistå produktionsenheten och montageplatserna med teknisk support samt delta i utvecklingsarbete.

För tjänsten krävs goda kunskaper inom byggteknik och entreprenadverksamhet. Erfarenhet av samt intresse för industriellt byggande är meriterande. Vi ser gärna att du har en utbildning som Byggnadsingenjör. Som person är du strukturerad och operativ med en förmåga att förvandla plan till verklighet.

 

Är du intresserad?
Tjänsten som byggprojektör ska tillsättas omgående, vi önskar därmed din ansökan snarast. Ansökan eller eventuella frågor skickas till Klas Scherdén 0380-55 07 12 klas.scherden@flexator.se . Ansökan sänds till HR konsult pia.andersson@flexator.se 

Om jobbet
Region: Nässjö i Jönköpings län
Ort: Anneberg
Arbetstid/Varaktighet: Heltid/tillsvidare
Personalansvar: Nej
Kontaktpersoner: Klas Scherdén 0380-55 07 12 klas.scherden@flexator.se  
Ansökan: pia.andersson@flexator.se 


 

Lämna intresseanmälan

Du kan också skicka in en spontanansökan till jobb@flexator.se angående någon annan tjänst på bolaget.
Vi spara din ansökan i 6 månader utifall behovet av någon tjänst skulle dyka upp.

Vänligen skriv tydligt vilken typ av tjänst du söker.